۲۵ مرداد ۱۳۹۹، ۱۶:۴۲

از امروز تا ۱۳ شهریورماه به صورت مجازی؛

افتتاح سیزدهمین دوره طرح آموزشی اسوه/ فقرنیروی انسانی قرآنی داریم

افتتاح سیزدهمین دوره طرح آموزشی اسوه/ فقرنیروی انسانی قرآنی داریم

همزمان با افتتاح سیزدهمین دوره طرح آموزشی تربیتی اسوه از خدمات و زحمات استاد پیشکسوت قرآنی تجلیل شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم افتتاحیه سیزدهمین دوره طرح آموزشی _تربیتی اسوه صبح امروز شنبه ۲۵ مرداد ماه در مجتمع شهدای هفتم تیر (سرچشمه) با حضور مسئولین قرآنی دستگاه‌ها برگزار شد.

در این مراسم سید علی سرابی قائم مقام شورای عالی قرآن، حجت الاسلام حمید محمدی دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، مهدی قره شیخلو رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، محمد مهدی عزیز زاده دبیر کمیسیون تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام مهدی اخوان صباغ رئیس سازمان دارالقرآن الکریم، محمدرضا مسیب زاده مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش، محمدعلی خواجه پیری پیشکسوت قرآنی، سید مصطفی حسینی دبیر جامعه فرهنگی قرآنی عصر حضور داشتند.

در ابتدای مراسم آیاتی چند از کلام الله مجید با نوای مهدی عبدلی از قاریان و عضو گروه نجم طرح اسوه تلاوت شد و سپس سبحان قاری حافظ کل قرآن و عضو گروه شمس اجرای این مراسم را دست گرفت.

سپس محمد تقی میرزاجانی رئیس طرح اسوه به بیان نکات و مسائلی در خصوص سیزدهمین طرح آموزشی تربیتی اسوه که از ۲۵ مرداد ماه تا ۱۳ شهریور ماه برگزار می‌شود ارائه کرد.

وی گفت: طرح آموزشی تربیتی اسوه یک اتفاق مبارک قرآنی در جمهوری اسلامی است که وارد هفتمین سال فعالیت خود شده است.

رئیس طرح اسوه با بیان اینکه دوره آموزشی تربیتی اسوه در قالب دو دوره حضوری در طی سال برگزار می‌شود، افزود: افرادی که جذب طرح اسوه می‌شوند به مدت هشت سال دوره‌های آموزش عالی هنر تلاوت قرآن و تربیت دینی و قرآنی را سپری می‌کنند و عضوگیری جدید ماه رمضان امسال آغاز شد و تا ۳۱ خرداد ماه نیز ادامه داشت.

میرزاجانی با بیان اینکه ۲۹ قاری و حافظ کل به تازگی جذب طرح اسوه شده‌اند، گفت: ۱۲۰ قاری و حافظ کل ممتاز در عضویت طرح اسوه هستند که ۹۰ قاری رسمی و ۳۰ نفر نیز افتخاری هستند.

وی با بیان اینکه سیزدهمین دوره طرح آموزشی تربیتی اسوه از ۲۵ مرداد آغاز می‌شود و تا ۱۳ شهریور ادامه دارد، افزود: ۱۰ روز اول این طرح مصادف با دهه اول محرم است که در این روزها هیئت مجازی اسوه‌های حسینی برگزار می‌شود تا از مکتب سید الشهدا درس بگیریم و در ۱۰ روز دوم به مقوله تخصصی حفظ قرآن پرداخته خواهد شد.

رئیس طرح اسوه یادآور شد: ۳ برنامه و طرح ملی در حوزه قرائت نوجوانان در سراسر کشور فعالیت می‌کند که شامل طرح استعدادهای سازمان دارالقرآن، طرح ملی تلاوت و طرح اسوه است.

وی با بیان اینکه این سه برنامه قرآنی مخاطبان مشترک نداشته‌اند و تاکنون موازی کاری نیز انجام نداده‌اند، افزود: تعامل، هماهنگی و همکاری می‌تواند به پیشبرد کارها کمک کند.

سپس میثاق نامه‌ای از سوی اعضای قرائت شد و سپس محمد حسن گودرزی حافظ کل قرآن کریم از استان تهران به اجرای محفوظات خود پرداخت.

انعقاد تفاهم نامه همکاری و اجرای موقوفه مشارکتی

در این مراسم حجت الاسلام مهدی اخوان صباغ رئیس سازمان دارالقرآن الکریم و حجت الاسلام سید مصطفی حسینی به عنوان نماینده جامعه فرهنگی قرآنی عصر تفاهم نامه‌ای را در راستای مشارکت بیشتر دو دستگاه در طرح اسوه امضا کردند.

در این مراسم حسینی ضمن خیرمقدم به به مهمانان و تبریک به مناسبت ایام ذی الحجه گفت: طرح اسوه به حق جزو طرح‌های بسیار شاخص و فاخر است که از چند سال قبل استاد خواجه پیری آن را آغاز کرده‌اند.

وی ادامه داد: با این تفاهم نامه همکاری و تعامل و مشارکت سازمان دارالقرآن در این طرح افزوده شد و صحبت‌هایی نیز در خصوص تعامل و همکاری دستگاه‌های دیگری همچون آموزش و پرورش، مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شده است تا همکاری‌های گسترده‌تری در اجرای این طرح نخبه پروری داشته باشیم.

وی برای بار نخست از ایجاد و اجرای موقوفه مشارکتی خبر داد و گفت: به برکت ایام ذی الحجه و با کمک خیری و خانواده‌هایی که فرزندشان در این طرح شرکت می‌کنند و برای استمرار تضمین شده ی این طرح یک وقف مشارکتی منفعتی را به وجود آورده‌ایم که یک منبع پایداری برای این طرح باشد.

حسینی ضمن بیان اینکه مجموعه‌های حاکمیتی تا کنون به این طرح کمک‌های لازم را داشته‌اند، اضافه کرد: اگر چه مجموعه‌های دولتی و حاکمیتی تا کنون کمک‌هایی داشته‌اند اما بهر حال میدانیم که بودجه محدودیت‌های خاصی دارد و بهترین کمک، فعالیت‌هایی است که از سوی والدین و خیرین انجام می‌گیرد. در همین راستا هیأت امنایی متشکل از والدین و افراد برجسته و اساتید تشکیل می‌شود تا این وقف مشارکتی با تمام قوا به فعالیت خود بپردازد.

هم افزایی بیشتر دستگاه‌ها در طرح‌های قرآنی

همچنین در ادامه حجت الاسلام مهدی اخوان صباغ به بیان نکاتی پرداخت و گفت: از همه بانیان و خدمت گزاران این طرح قدردانی می‌کنیم همچنین سازمان دارالقرآن با طرح بسیار مبارکی از زمان گذشته روبرو بوده است و آن طرح کشف استعدادها بوده است.

وی ادامه داد: با هماهنگی جناب حسینی به عنوان مسئول جامعه فرهنگی قرآنی عصر چندین جلسه با حضور کارشناسان بحث و بررسی انجام شد و به این نتیجه که دو طرح اسوه و استعدادهای سازمان دارالقرآن می‌توانند با هم در یک راستا به نخبه پروری بپردازند.

رئیس سازمان دارالقرآن تصریح کرد: دستگاه‌های قرآنی نباید فعالیت‌های موازی داشته باشند امروز خرسندیم به تفاهمی با مجموعه عصر رسیدیم و این دو طرح در راستای تربیت جوانان با تربیت قرآنی همسو هستند و راهبردهای این فضا را طراحی می‌کنند.

وی اضافه کرد: فعالیت‌های قرآنی از سوی دستگاه‌ها باید تقویت و تسهیل حرکت قرآنی شود و این امر موجب تسهیل در فرآیند آموزش نوجوانان می‌شود.

اخوان صباغ افزود: سازمان دارالقرآن آماده هم افزایی بیشتر کارهای قرآنی در کشور است البته انتظارمان این است شورای توسعه به صورت امدادی در این طرح‌ها اقدام نماید و طرح‌هایی که در راستای تربیت و هدف نوجوانان هستند بیش از بیش مورد حمایت و دستور قرار گیرد.

رئیس سازمان دارالقرآن در پایان ضمن تاکید بر درک و توفیق معارف قرآنی گفت: امیدواریم بتوانیم به عنوان عضو کوچکی در تقویت طرح اسوه و استعدادها نقش بیافرینیم.

تقدیر از قاریان و حافظان حائز رتبه

بخش دیگری از این مراسم تقدیر از قاریانی که اخیراً موفق به حفظ کل قرآن کریم شدند بود که از مهدی شیروی از استان اصفهان و علی احمدی از استان خراسان رضوی با اهدای لوحی تقدیر به عمل آمد.

همچنین افرادی که موفق به کسب گواهی نامه تخصصی از طرح ارزیابی قاریان و حافظان شدند نیز در این مرحله از از مراسم تقدیر و تجلیل شدند.

جامعه قرآنی فقط شدیدی در نیروی انسانی متخصص دارد

در انتهای مراسم نیز با تشکر از خدمات بی سابقه استاد محمد علی خواجه پیری از فعالیت‌های ارزنده ایشان در حوزه قرآنی تقدیر به عمل آمد. در این بین میرزاجانی دبیر کارگروه اسوه در خصوص خدمات ارزنده این پیشکسوت قرآنی افزود: خدمات وافری که در سطح ملی و بین المللی داشتند بی نظیر بوده است و ایشان به عنوان یک استاد همیشه حامی و پشتیبان این طرح بوده‌اند که اگر حمایت‌هایشان نبود طرح اسوه وارد هفتمین سال خود نمی‌شد.

در ادامه محمد علی خواجه پیری به بیان نکاتی پرداخت و گفت: همیشه از خدا خواستم در حوزه قرآن هر کسی کمکی خواست من دریغ نکنم. در هیچ امری شرط پولی نداشتم و همیشه سلسله مراتب اداری را به آنها معتقدم بنابراین می‌توانم بگویم من هیچ کار تبلیغی و ترویجی نکردم و همیشه نظرم این بود باید کاری ماندگار انجام شود و خیلی از این کارها به زحمت انجام شده و همان اول‌ها نیز کسی از آنها حمایت نمی‌کرد.

خواجه پیری با اعلام این نکته که جامعه قرآنی فقر شدیدی در نیروی انسانی متخصص دارد عنوان کرد: علت اینکه نمی‌توان اهداف قرآنی را تحقق بخشیم و به بیانات و چشم اندازی هایی که رهبری در خصوص مسائل قرآنی دارند برسیم این است که نیروی انسانی متخصص نداریم.

وی گفت: با توجه به اینکه به اکثر تمام نقاط ایران و شهرستان‌هایش سفر داشته‌ام می‌توانم بگویم در بعضی شهرها مربی روخوانی و روانخوانی ندارند چه برسد به مربیانی از جنس تفسیر و حفظ قرآن.

خواجه پیری با اشاره به بنیاد خاتم الاوصیا افزود: در بنیاد خاتم به بخشی از تربیت نیروی انسانی دست پیدا کردیم اما به شدت در شهرستانها با کمبود آن مواجهیم واز شما می‌خواهم تا می‌توانید در بخش قرآن علی الخصوص در بخش تربیت نیروهای متخصص هزینه کنید.

یادآور می‌شود طرح آموزشی تربیتی قاریان و حافظان قرآ کریم (اسوه) که از تابستان سال ۱۳۹۳ به مرحله اجرا درآمده است با عضویت ۱۲۰ قاری و حافظ نخبه نوجوان و جوان از سراسر کشور در حال فعالیت می‌باشد و دوره سیزدهم آن نیز از ۲۵ مرداد ماه تا ۱۳ شهریور ماه به صورت مجازی برگزار خواهد شد.

کد خبر 4999118

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha